LIVE! “Caire is in the air”


Op 1 februari 2012 is een droom uitgekomen voor The Caretakers. Samen met onze partners hebben we het nieuwe platform voor hulpvraag en -aanbod gelanceerd.

Caire: Care is in the Air
Zoals bekend heb ik de afgelopen jaren best een aantal ziekenhuis bezoeken achter de kiezen. Om nu eens iets te doen i.p.v. te klagen heb ik in 2009 een twitter bericht aan Coen van de Steeg gestuurd, dat we de zorg gaan verbeteren vanuit de kracht van de patiënt en dat vond hij ook wel een goed plan. Ook Coen heeft intens kennis mogen maken met de zorg. Samen hebben we vanaf eind 2009 de handen ineengeslagen om de wereld voor patiënten en mantelzorgers wat leuker, makkelijker, toegankelijker en vooral moderner te maken. Dit doen we al een tijdje onder de vlag The Caretakers, een platform van, voor en door (ex) patiënten op het gebied van zorginnovatie.

Na noeste arbeid de afgelopen 2 jaar zijn we erin geslaagd om financiering te vinden voor één van onze ideeën! En dat product mochten we 1 februari met heel veel trots aan de wereld presenteren! Caire: Care is in the Air staat vanaf nu LIVE!!!

Waarom Caire?

Caire is ontstaan vanuit twee initiatieven, waarbij CZ, PGGM en Rabobank en The Caretakers elkaar vonden en momenteel een coöperatie oprichten. Wij, Coen en Maaike, The Caretakers, zijn een tijd afhankelijk geweest van informele zorg, toen we zelf patiënt waren. We voelden tevens een behoefte om onze mantelzorgers te helpen om de zorg rondom ons goed te kunnen regelen. En vooral om een beroep te doen op een grotere groep mensen die hen kon helpen met allerhande zaken, ook naast de zorgtaken. Daarnaast merkten we dat we weliswaar tijdelijk buiten het arbeidsproces stonden, maar zelf nog van alles konden doen voor anderen. Dus ontstond toen het idee voor deze community, waarbij mensen elkaar kunnen helpen in tijden dat ze wel een handje extra kunnen gebruiken.

Wij bedanken al onze samenwerkingspartners die Caire mogelijk hebben gemaakt!
Lees verder

Meld je gelijk aan op Caire!

Dit bericht werd geplaatst in health20, patient20 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s