“Van verband naar verbinding”

The Caretakers take care!

Op 9 juni waren Coen en ik hoofdspreker op het congres Creatieve Marktplaats in Tilburg. Hoe kan het ook anders dat dit via Twitter tot stand was gekomen 😉

Voor ons, The Caretakers, was het een uniek optreden. Nog niet eerder hadden we samen op het podium gestaan en dan nog voor een zaal van 250 deelnemers! De deelnemers varieerden van creatieve geesten tot zorgprofessionals…een bijzondere mix om in één zaal bij elkaar te zien.

Ik deed de aftrap met mijn persoonlijke verhaal, mijn drive om iets te willen veranderen in de zorg, naast mijn professionele zorgachtergrond, als patiënt. Het gekke is dat ik inmiddels wel dacht dat dat toch niet zo lastig zou zijn, nadat ik alles via deze blog, Twitter en LinkedIn al had gedeeld en zelfs al vaker op het podium had gestaan. Hoe anders kan dat om de praktijk zijn. Een groep van deze grootte, op een theaterpodium waar alles donker is. Een super mooie ervaring! Ook mede-Caretaker, Coen, vertelde zijn persoonlijke verhaal en waarom hij zo kien is om met The Caretakers een verandering te kunnen maken. Twee (ex) patiënten on stage kan ook met flair! Een patiënt is niet zielig, maar juist enorm krachtig…vechten voor je leven vergt moed, doorzettingsvermoegen en vooral creativiteit en veel positiefs!

Aan de massale positieve reacties in de pauzes, via Twitter en via persoonlijke mails hebben wij zeker weer gemerkt hoe ongelooflijk belangrijk het is dat patiënten vaker worden betrokken in de zorgontwikkelingen. Een persoonlijk verhaal raakt mensen en uiteindelijk gaat het om de individu die zo graag gehoord en begrepen wil worden! Patient2gether…kom in beweging!!

Lees het verslag van deze dag hier!

Bekijk de presentatie ook eens als je een blik in de keuken van The Caretakers wilt werpen!

Dit bericht werd geplaatst in patient20, Uncategorized, Zorginnovatie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s