Caire: Care is in the Air is het nieuwe toekomstgerichte idee van The Caretakers!

The Caretakers is het patiënten initiatief van Coen van de Steeg (@coenstruct) en mij. Een platform van, voor en door patiënten, waarbij de patiënt het heft in eigen hand neemt om internet toepassingen en applicaties zelf te ontwikkelen. Waarom? Omdat wij er als patiënten 2.0 achter zijn gekomen dat we bepaalde internet hulpmiddelen nodig hadden, die niet door zorgaanbieders ontwikkeld en bedacht worden! Caire.nu

Een van de ideeën die The Caretakers uitgedacht heeft is Caire.nu. Caire: Care is in the Air is de nieuwe toekomstgerichte zorginnovatie die patient en mantelzorger zal ontzorgen. De zorgkosten stijgen, vergrijzing neemt toe, chronische ziekten zijn niet meer weg te denken, de mantelzorgers staan onder zware druk en het tekort aan professionele zorgverleners wordt steeds groter. “Door een sociale online gemeenschap te creëren met, door en voor elkaar kunnen wij zelf meehelpen om de druk op de zorg te verminderen”, zegt Maaike Schnabel, mede initiatiefnemer. ”Iedereen zal op termijn zorg nodig hebben en iedereen kan elkaar daarbij helpen”. Moet je naar het ziekenhuis, maar heb je geen vervoer? Of kan je de deur niet uit vanwege een ziekte en heb je hulp nodig bij de boodschappen of huishouding? In de toekomst kun je met deze vragen terecht op Caire. Iedereen kan zich aanmelden op Caire nu met een hulpvraag of juist om je hulp aan te bieden. Maar ook kun je als patiënt je hulp aanbieden. In veel gevallen kun je nog best wel iets en door die hulp via Caire.nu aan te bieden gebruik je je restcapaciteit en ga je je weer maatschappelijk betrokken voelen.

Caire.nu heeft contacten in het zorgveld, maar is nog op zoek naar partners, zowel voor de samenwerking als de financiering, om het idee daadwerkelijk te realiseren. Geïnteresseerden kunnen contact opnement via info@thecaretakers.nl.

Caire.nu wordt in een korte film getoond tijdens de week van de chronisch zieken in het UMC Groningen in de innovatie stand van ontwikkelingen van de toekomt.

Deze film en meer informatie over Caire vind je op onze website: www.caire.nu. Voor meer informatie: info@thecaretakers.nl, of neem contact op met Maaike Schnabel, mede initiatiefnemer, 06 20 477 288.

Dit bericht werd geplaatst in health20 en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s